Metalent on Tour: bedrijfsbezoeken voor vmbo-jongeren in het kader van LOB. In regio’s Drechtsteden en Rijnmond organiseerden wij in november 2022 viermaal Metalent on Tour (MOT) voor leerlingen en begeleiders van vmbo-scholen in die regio’s. 
 
Per bus bezochten we interessante regionale technische bedrijven, die – in het kader van Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) – op ons verzoek hun deuren openden om leerlingen te laten zien hoe mooi (en leuk!) werken in de techniek is. Want: hoe eerder jongeren een idee hebben van wat er allemaal voor hen mogelijk is qua opleiding, functies en bedrijven, hoe gerichter ze hun vervolgopleiding kunnen kiezen en hoe meer leerlingen er uiteindelijk instromen.
 
#MOT #LOB #BBL #vmbo #mbo #bedrijfsbezoek #techniek #metaaltechniek #rondleiding #techniekopleiding #metalentontour

PS: Het aantal aanmeldingen voor MOT was enorm, waardoor we keuzes hebben moeten maken. Aangemelde scholen die dit keer buiten de boot vallen, zullen bij een nieuw te organiseren MOT-tour nogmaals worden uitgenodigd. Nog niet eerder aangemeld, maar als school wel interesse in een volgende tour? Meld je alsnog aan via Metalent.nl/on-tour