Kies voor een BBL+ vakopleiding

in de Superjacht Cascobouw!

SAMENWERKING VAN SUPERJACHT CASCOBOUWERS

Nederlandse bouwers van luxe superjachten zijn marktleiders in deze sector. Deze superjachten zitten vol met techniek en veel specialistische vakkundigheid. Cascobouwers zijn scheepswerven die grote stalen of aluminium delen van superjachten bouwen, die vervolgens op een andere locatie worden samengevoegd tot het uiteindelijke jacht. 


Tachtig procent van de cascobouwers is gevestigd in de regio’s Rotterdam-Rijnmond en de Drechtsteden. En vier van hen werken nu samen in het kader van opleiden en een eigen vakopleiding: Mercury Yacht Construction in Zwijndrecht (onderdeel van Oceanco), Scheepswerf Slob in Papendrecht (onderdeel van De Vries/Feadship), Zwijnenburg Shipyard in Capelle aan den IJssel en Bayards in o.a. Nieuw-Lekkerland en Rotterdam.


Voor een nieuwe specialistische opleiding Cascobouw Superjachten werken de vier bedrijven nauw samen met Economic Development Board Drechtsteden, Da Vinci College en Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht en scholingspool Metalent in Barendrecht. 


De vrijblijvende adviesgesprekken voor de opleidingen lopen via Metalent. Meld je aan en laat je informeren!

deelnemende superjacht cascobouwers:

Veerweg 2, Nieuw-Lekkerland

Oostdijk 29, Rotterdam

Scheepvaartweg 11, Papendrecht

IJsseldijk 97, Capelle a/d IJssel

Noordweg 8, Zwijndrecht

WIL JIJ MEEWERKEN AAN SUPERJACHTEN?

Dat kan!! Voor de superjacht cascobouw zijn nu mbo-opleidingen (niveau 2, 3 en 4) ontwikkeld waarin je de verschillende disciplines leert, met name in de constructietechniek. 


Vraag ons tijdens een vrijblijvend informatiegesprek welke technieken je leert toepassen en wat voor vakken je krijgt op school. Meld je aan!

BBL+ HOUDT IN: WERKEN EN LEREN COMBINEREN!

BBL+ is de afkorting van Beroeps Begeleidende Leerweg Plus. Je hoeft dan niet te kiezen tussen een opleiding en starten met werken, want tijdens je opleiding werk je direct mee op de werkvloer.

 

Je hebt voor de opleiding in de superjacht cascobouw een opleidingsplaats bij één van de deelnemende scheepswerven, waar je gemiddeld 3 dagen per week aan het werk bent. Daarnaast krijg je 2 dagen scholing per week, bestaande uit theorielessen én praktijktraining, die specifiek is gericht op de cascobouw van superjachten. Best uniek dus!


Een voor jou volledig betaalde opleiding, inclusief een fulltime salaris voor 5 dagen per week, maakt het extra interessant. Aan het einde van je opleiding ontvang je een landelijk erkend mbo-diploma met een specialisatie voor de superjacht cascobouw én baangarantie in een aantrekkelijke sector met een bijzonder product.

Praktijktraining

Bij de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht krijg je een dag per week praktijktraining, die specifiek is gericht op de cascobouw van superjachten.

Theorieles

Je krijgt gemiddeld een dag per week theorieles bij het Da Vinci College in Dordrecht, zodat je aan het einde ook een mbo-diploma hebt op niveau 2, 3 of 4.

Extra's

Een mooi fulltime salaris (dus ook voor de dagen dat je les krijgt!) en een volledig betaalde opleiding plus leer- en veiligheidsmiddelen.

Opleidingsplaats bedrijf

Bij een van de vier scheepswerven werk jij drie dagen per week mee aan de bouw van een toekomstig superjacht. Jij kiest waar!

KOM KENNISMAKEN MET METALENT EN LAAT JE INFORMEREN OVER JOUW MOGELIJKHEDEN

TIMELAPSE BOUW SUPERJACHT

Zien hoe een superjacht gebouwd wordt? Een timelapse van de bouw van superjacht Lonian, een 87 meter lang jacht gebouwd door Feadship, geeft goed weer wat er allemaal bij komt kijken. 

stappenplan

Hoe makkelijk start je met de opleiding? 

Stap 1

Meld je aan via de aanmeldknop of via deze link, vul je gegevens in en je wordt binnen 3 werkdagen gebeld om een afspraak in te plannen. Bij dit gesprek is (zijn) ook je ouder(s) of verzorger(s) van harte welkom. Zij hebben vást weer andere vragen dan jij en kunnen je zo helpen bij jouw keuze. 

1

2

3

4

Stap 2

Kom kennismaken met een consulent van Metalent en hoor alles over de opleidingen, de overeenkomsten en verschillen tussen de bedrijven én jouw toekomstmogelijkheden!

Stap 3

Bepaal welk bedrijf jou past. Uiteraard ga je een kijkje nemen op de scheepswerf of -werven om kennis te maken en sfeer te proeven! 

Stap 4

Start met je opleiding en werk direct mee! Je krijgt vanaf dag één een mooi fulltime salaris (dus ook voor de dagen dat je les krijgt!) en een volledig betaalde opleiding (plus leer- en veiligheidsmiddelen). En na afloop ontvang je een erkend mbo-diploma èn baangarantie! 

 © copyright Metalent 2023