Waarom kiezen voor BBL+ via Metalent?

Voor mbo-leerlingen biedt BBL+ een fantastische kans om praktijkervaring op te doen, je vaardigheden uit te breiden, je loopbaan te ontwikkelen en deel te nemen aan innovatie. Door BBL+ in de techniek te volgen, leg je een solide basis voor een succesvolle carrière in de technische sector. Je zult niet alleen technische vaardigheden verwerven, maar ook waardevolle ervaring opdoen die jou onderscheidt van andere mbo’ers.

Metalent helpt jou gedurende het hele traject: van het kiezen van een opleiding, je matchen aan een leerbedrijf dat bij jou past en coaching gedurende je gehele mbo-opleiding. We geven je 5 redenen om voor een opleiding via Metalent te kiezen: 

  1. Met BBL+ begin je al op jonge leeftijd met het opbouwen van een professioneel netwerk en het leggen van contacten in de industrie. Metalent heeft voor jou al die contacten, want wij werken al jaren intensief samen met mbo-scholen, leerbedrijven en bedrijfsvakscholen in heel Zuid-Holland. Jij kunt leren van ervaren professionals en hun kennis en inzichten gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen.
  2. Bovendien bekijkt Metalent samen met jou welk technisch vakgebied het beste bij je past. Dit stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over je toekomst en geeft je een voorsprong bij het kiezen van vervolgstudies of specialisaties. Door praktijkervaring op te doen kun je je interesses verkennen en beter begrijpen welke richting je wilt inslaan in je technische carrière. Met BBL+ krijg je – naast theorieles op school en een leerwerkplek in een bedrijf -ook praktijktraining in een bedrijfsvakschool of praktijktrainingscentrum. En da’s best uniek! 
  3. Waardevolle vaardigheden, zoals samenwerking, communicatie en probleemoplossing, ontwikkel je spelenderwijs met BBL+.  Niet alleen essentieel in de technische sector, maar ook in het dagelijks leven. Ze zullen je helpen om succesvol te zijn in je carrière en in je persoonlijke groei. En jouw consulent coacht je gedurende je hele opleiding
  4. Veel van onze opleidingen kun je op elk gewenst moment van het jaar starten, dus niet alleen bij het nieuwe schooljaar. Ben je bijvoorbeeld met een technische BOL-opleiding gestart, maar is dat je teveel theorie en wil je toch meer praktijkervaring opdoen? Of zit je in een hele andere studierichting, maar bevalt deze je niet en lijkt techniek je wel wat? Kom langs in ons eigen praktijktrainingscentrum! Je kunt dan sfeerproeven en onze consulenten en/of praktijkdocenten vertellen je meer over onze opleidingen. 
  5. En dan hebben we het nog niet gehad over een volledig betaalde opleiding, salaris en reiskostenvergoeding voor 5 dagen (dus ook op lesdagen!) en ook nog eens gratis werkkleding, uitrusting, persoonlijke beschermingsmiddelen en leermiddelen… 🙂

Kortom, als BBL+’er  via Metalent geef je jezelf een unieke en lonende kans om jezelf te ontwikkelen, praktijkervaring op te doen en een voorsprong te nemen in de technische wereld. Het opent de deur naar talloze mogelijkheden en legt de basis voor een veelbelovende carrière. Aarzel niet om deze kans te grijpen en je technische ambities waar te maken!

De opleidingen van Metalent zijn onder te verdelen in grofweg vier beroepsrichtingen: Metaaltechniek (waaronder: Constructie-, Plaatwerk- en Lastechniek),  Precisietechniek (ook wel: verspanen), Mechatronica en Service & Onderhoud (S&O). En vanaf september kun je ook kiezen voor de nieuwe specialistische vakopleiding Superjacht Cascobouw.

Wil je meer te weten komen over werken en leren in de techniek? Maak een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek met een van onze consulenten, zij vertellen jou alles over je mogelijkheden!