MTEC+ is deze zomer in verband met de gebiedsontwikkeling van het SchieDistrict verhuisd naar een andere, wel weer tijdelijke, locatie. Het door SBB erkende praktijktrainingscentrum voor de metaalsector huist nu, samen met ECP (Expertise Centrum Precisietechniek),slechts 240 meter verder in hetzelfde pand als Battolyser. Nét wat dichter bij het NS-station, prettig voor onze mbo-leerlingen die met het openbaar vervoer komen.

Met een hapje en drankje was gisteren de officiële opening van onze nieuwe locatie op de Conradstraat 4 in Schiedam, waar we de komende vier jaar zullen blijven. Daarna zullen we onze intrek nemen in een nieuwbouwpand van het MICS (Mechatronica Innovatie Campus Schiedam).

Hartelijk dank aan wethouder Antoinette Laan, die de openingshandeling verrichte samen met onze Metalent/MTEC+ manager Rens Nagtzaam en Ronald Koot, voorzitter ECP en CEO van Boers & Co Precision Solutions. Ook dank aan ‘buurman’ Diederick Nierstrasz, die ons daarna meer vertelde over Battolyser Systems, en alle andere aanwezigen. Een mooie stap voorwaarts in onze samenwerking om meer jongeren te interesseren voor een baan in de techniek.

Catering is verzorgd door de dames van Möcky en M Rental maakte het feestje compleet. Fijn om met jullie samen te werken!

Zoals gezegd is deze ‘nieuwe’ locatie ook slechts tijdelijk. Over vier jaar krijgen MTEC+ en ECP een plek in de nieuw te bouwen Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS). Deze campus (https://mics.nl) biedt MTEC+ de mogelijkheid om programma’s en faciliteiten verder te ontwikkelen en uit te breiden, en bij te dragen aan de technologische vooruitgang in de regio Schiedam en daarbuiten (https://schiedistrict.nl/).