Voor bedrijven

samen werken aan uw toekomst!

Jongeren in Zuid-Holland enthousiast maken voor een beroepsopleiding in de techniek, daar staat Metalent voor!

Dankzij opleiden volgens ons unieke BBL+ principe (3 dagen lerend werken bij een leerbedrijf, 1 dag theorieles op school en 1 dag praktijktraining op een praktijktrainingscentrum of bedrijfsvakschool) is er een veel betere aansluiting tussen opleiding en werken dan alleen met regulier onderwijs.

Metalent-consulenten begeleiden en coachen de BBL+ studenten op individueel niveau en ondersteunen leerbedrijven in de begeleiding. 

Resultaat: minimale uitval en een maximaal opleidingsrendement, dus een hoger slagingspercentage. En ú heeft er een jonge goedopgeleide, gemotiveerde medewerker bij! 

Video afspelen over Metalent animatie bedrijf

metalent promoot, werft, coacht en ontzorgt met BBL+

  • Actieve promotie van opleidingen in de (metaal)techniek
  • Gedegen intakeprocedure met assessments
  • Vrijblijvende kennismaking tussen de student en het leerbedrijf
  • Intensieve begeleiding van de student gedurende de gehele opleiding
  • Ondersteuning van úw praktijkbegeleider(s) en werkplekbegeleider(s)
  • Ontzorging van alle HR-taken en administratieve handelingen
  • Keuze tussen gedetacheerd en niet-gedetacheerd opleiden
  • Scholingspoolregeling van OOM en FO Intensiefregeling van A+O zijn van toepassing
  • Na het succesvol afronden van de opleiding als eerste de keuze om úw leerling een baan aan te bieden (98% van onze leerlingen treedt na de opleiding bij het leerbedrijf in dienst)
BBL+ driehoek Metalent

MBO opleidingsvarianten

U bent wellicht bekend met de opleidingsvarianten BOL en BBL? Bij BOL zitten leerlingen voornamelijk op school en lopen zij een korte stage bij een erkend leerbedrijf. Bij BBL werken leerlingen 4 dagen in de week bij een bedrijf en gaan zij 1 dag per week naar school.

Metalent biedt sinds 2009 een unieke BBL+ variant waar werken, leren en praktijkgerichte training samenkomen. Naast gemiddeld 3 dagen per week lerend werken bij een leerbedrijf en 1 dag theorieles op school krijgt de student ook nog 1 dag praktijktraining in een bedrijfsvakschool of praktijktrainingscentrum. En zo wordt een student veel beter op de praktijk voorbereid!

Wat doet metalent voor u?

Metalent regelt álles: van promotie, werving, selectie en matching tot en met administratie, coaching en begeleiding. Het leerbedrijf kan ervoor kiezen de BBL’er zelf een leerarbeidsovereenkomst aan te bieden óf om de overeenkomst via Metalent te laten lopen (detacheerd opleiden). En na het behalen van de benodigde diploma’s is de gratis overstap naar uw bedrijf zo gemaakt.

Ook biedt Metalent bedrijven maatwerk zoals in-house trainingen en begeleiden wij u bij het her-, bij- en omscholen van uw huidige én nieuwe personeel in het kader van Leven Lang Ontwikkelen. Dit is onder andere mogelijk in ons eigen praktijkopleidingscentrum MTEC+ in Schiedam. Samen werken we aan de toekomst!

een bbl'er in uw bedrijf?

Gedurende het hele jaar melden zich nieuwe leerlingen en bedrijven bij ons aan. De meeste studenten beginnen bij de start van het reguliere schooljaar, eind augustus. Voor een aantal opleidingen zijn we niet aan dat tijdstip gebonden, daar kunnen studenten het gehele jaar starten. Voor de opleidingen in de precisietechniek (verspanen) werken wij bijvoorbeeld samen met Craft Education in ons eigen praktijktrainingscentrum MTEC+ in Schiedam. Uiteraard zijn alle opleidingen mbo-erkend. Kijk hier bij welke bedrijven onze huidige studenten werkervaring opdoen.

Erkenning leerbedrijf door SBB
Een erkend leerbedrijf voldoet aan enkele voorwaarden, gesteld door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven): u biedt de student bijvoorbeeld een goede en veilige werkplek, waar die ervaring opdoet met de werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Ook moet er een praktijkopleider zijn die de student op de werkvloer begeleidt. Bekijk hier de voorwaarden waaraan u dient te voldoen. 

Kennismaken met een van onze consulenten?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via de contactgegevens onderaan deze website. Onze consulenten komen graag naar uw bedrijf om de mogelijkheden met u door te nemen.