bbl+ in de techniek

fulltime (!) salaris leren door DOEN! betaalde opleidingen werken én leren erkende leerbedrijven individuele coaching ontwikkel je talent!

Metalent is
jouw talent ontwikkelaar!

1
kies voor techniek

Werk jij graag met je handen en (computergestuurde) machines en zie je graag het resultaat van wat je doet?

Lijkt het je leuk om zelfstandig allerlei producten te maken volgens nauwkeurige opdrachten? Wil jij een mooi beroep leren waar je je expertise steeds verder kunt uitbreiden? Kies dan voor techniek!.

Zoek je afwisseling en zie je werkend leren en een praktijkgerichte training wel zitten? Met BBL+ LEER je door te DOEN! 

BBL opleidingen
bbl+ is uniek!

Met BBL+ krijg je – naast theorieles op school en een leerwerkplek in een bedrijf -ook praktijktraining in een bedrijfsvakschool of praktijktrainingscentrum. En da’s best uniek!

De twee- of driejarige opleiding is volledig betaald, je ontvangt salaris en reiskostenvergoeding voor 5 dagen (dus ook op lesdagen!) en krijgt ook nog eens gratis werkkleding, uitrusting, persoonlijke beschermingsmiddelen en leermiddelen.

8
leerbedrijf vinden

Om een BBL-opleiding te kunnen volgen heb je vanaf de start van het schooljaar een leerbedrijf nodig. Misschien heb je zelf al een bedrijf gevonden waar je wilt werken.

Metalent heeft ook een uitgebreid netwerk van leerbedrijven waar we je graag voorstellen. 

Je consulent maakt een voorselectie van bedrijven die bij jou passen. Uiteraard ga je zelf bij het bedrijf kijken of het je aanspreekt, en of er een klik is met je praktijkopleider.

Bij veel bedrijven kun je ook een dagje meelopen voor je een beslissing neemt. 

Bij o.a. deze bedrijven doen onze huidige BBL’ers hun werkervaring op. 

10
welke opleidingen?

Het is best lastig om nu te kiezen wat je ‘later’ wilt worden. De arbeidsmarkt bestaat uit zeer uiteenlopende sectoren, maar nog veel meer bedrijven, beroepsrichtingen en functies.

Je wilt wel een richting kiezen waar je een toekomst in hebt. Dan zit je in de techniek zeker goed, want overal om je heen is techniek. En de vraag naar goed opgeleide vakkrachten wordt alleen maar groter…  Gedurende je loopbaan kun je jouw talent blijven ontwikkelen als je dat wilt.

Onze leerbedrijven weten welke beroepen belangrijk zijn, nu en in de toekomst! En daarom kunnen wij jou de juiste opleidingen adviseren.

4
Hoe meld ik me aan?

Aanmelden is simpel: via onderstaande knop vul je een online aanmeldformulier in.

Wij nemen na ontvangst contact met je op om een vrijblijvend oriëntatiegesprek in te plannen met een van de consulenten. Die vertelt je alles over jouw mogelijkheden in de techniek. Bij dat gesprek zijn je ouders en/of verzorgers ook welkom. Graag zelfs!

Voorafgaand aan dat gesprek vragen wij je online een uitgebreider formulier én een AMN Talentscan in te vullen, die je capaciteiten en persoonlijkheid meet. Waar jouw talent ligt! De Talentscan laat ons zien wat je in huis hebt en waar begeleiding of sturing nodig is, zodat jij het maximale uit je opleiding kunt halen.  

Dus waarom kiezen voor Metalent ?

Opleiden volgens het unieke BBL+ principe:
lerend werken (3 dagen), theorieles (1 dag) en praktijktraining (1 dag). 

Je ontvangt salaris voor 5 dagen (dus fulltime!) en reiskostenvergoeding.

De opleiding is volledig betaald, dus géén studieschuld.

Gratis werkkleding, uitrusting, persoonlijke beschermingsmiddelen en leermiddelen.

Een leerwerkplek bij een leerbedrijf dat bij jou past (qua locatie en persoonlijkheid).

Persoonlijke begeleiding en individuele coaching om jouw talent zo goed mogelijk te ontwikkelen.   

Rond jij je opleiding goed af, dan ben je gegarandeerd van een baan met toekomst!

heb je een vraag?

Stel deze aan ons. Gewoon doen! Bel, mail, stuur een WhatsApp of vul het contactformulier in, je vindt onze contactgegevens onderaan de website.

Tijdens kantooruren (ma-vr 08:00 – 17:00 uur) is er altijd wel een Metalenter beschikbaar om jouw vraag (of vragen) te beantwoorden. Daar zijn we voor!