Over Metalent

WAAROM EN HOE ONTWIKKELEN WIJ TALENT?

wat is Metalent?

Metalent is een stichting voor instroom en opleiden in de metaal- en maritieme sector en sinds 2009 dé scholingspool in Zuid-Holland. Een scholingspool is een samenwerkingsverband van bedrijven, erkend door OOM (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds in de Metaalbewerking) of A+O  Metalektro. Metalent is ook partner van Sterk Techniek Onderwijs. 

 

Waarom en hoe ontwikkelt Metalent talent?

Metalent helpt jongeren bij het ontdekken én ontwikkelen van hun talent in de techniek door de unieke leer-werkvariant BBL+ op mbo-niveau. Zo’n traject duurt – afhankelijk van je vooropleiding – 2 of 3 jaar. 

Met BBL+ waarbij werken (gemiddeld 3 dagen bij een leerbedrijf), leren (1 dag theorieles) en 1 dag praktijkgerichte training (de ‘plus’!) samenkomen, onderscheiden wij ons van reguliere BBL- of BOL-opleidingen. 

Wij bieden de leukste opleidingen (met toekomst!) en de beste  leerwerkplekken bij ruim 100 interessante technische bedrijven in onze regio. Zo krijgen jongeren de kans om hun vaardigheden en beroepshouding te ontwikkelen en ervaring op te doen met de nieuwste technieken en praktijksituaties in het bedrijfsleven. In combinatie met de noodzakelijke theoretische achtergrond die een school de studenten biedt, ontwikkelen zij op deze manier hun vakbekwaamheid, de gewenste beroepshouding en vakvolwassenheid.

onderdeel van dm-groep

Metalent (ook wel: DMmetalent) is een onderdeel van DM-groep, speciaal gericht op opleiden in de (metaal)techniek. DM-groep, gevestigd in Barendrecht, is in 1968 opgericht door bedrijven, werkgevers- en werknemersorganisaties. Met onder andere ons technische uitzendbureau DMjob en coöperatie DMzzp zorgen wij voor tijdelijke en vaste vakkrachten voor onze opdrachtgevers in heel Nederland, maar met name in Zuid-Holland.

  

En MTEC+ dan?

MTEC+ staat voor: Metalent Technical Education Center Plus
Een eigen praktijktrainingscentrum is voor Metalent écht een pluspunt. Plús, omdat Metalent graag dat stapje méér doet voor haar studenten en de leerbedrijven waarmee zij samenwerkt.

MTEC+ is gevestigd in het SchieDistrict (Schiedam). En met een eigen kleinschalige praktijklocatie kunnen wij niet alleen onze BBL+ studenten goed, persoonlijk en gericht opleiden, maar ook maatwerk bieden voor bedrijven door om-, her- en bijscholing in het kader van Leven Lang Ontwikkelen.

foto's

Hieronder een impressie van onze eigen bedrijfsvakschool MTEC+ in Schiedam. 

ons team

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze dienstverleningen. 

Rens Nagtzaam

manager Metalent & MTEC+

x

Consulent & Opleidingsadviseur Metalent

Chad Kambeitz

Senior Consulent & Opleidingsadviseur Metalent

Carin Duifs

Frontoffice Metalent

Ed Wijker

Techniek docent MTEC+

Pieta Lissenburg

Backoffice Metalent

samenwerken

Metalent werkt intensief samen met mbo-scholen, leerbedrijven en bedrijfsvakscholen in Zuid-Holland.

Volg je via Metalent een BBL+ opleiding, dan krijg je theorieles bij een van de volgende erkende opleidingsinstanties: het Da Vinci College (Dordrecht), Techniek College Rotterdam (Rotterdam-Heijplaat), Mbo Rijnland (Leiden/Gouda) of Craft Education (Schiedam).

Daarnaast krijg je praktijkles op ons eigen praktijkopleidingscentrum MTEC+ (Schiedam) óf die in de Duurzaamheidsfabriek (Dordrecht) óf op de bedrijfsvakschool van KPC Kooiman (Zwijndrecht).

En ben je benieuwd naar de bedrijven waar Metalent-BBL’ers op dit moment een leerwerkplek hebben? Kijk dan hier

BBL+ driehoek Metalent

Locaties

Voor afspraken met Metalent kun je terecht op drie locaties:

  • Ten eerste op het hoofdkantoor van DM-groep: Stationsweg 78-d, 2991 CM Barendrecht.
    Gelegen op enkele minuten lopen van het trein- en busstation Barendrecht en met voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

  • Uiteraard in onze bedrijfsvakschool MTEC+: Conradstraat 4, 3125 BC Schiedam.
    Op 9 minuten loopafstand van NS-station Schiedam-Centrum met diverse trein-, bus- en metroverbindingen en ingesloten tussen de A4, A13 en A20 en dus ook met de auto uitstekend bereikbaar (met ruim voldoende gratis parkeergelegenheid).

  • En ook in de Duurzaamheidsfabriek (op de 4e etage) op het Leerpark in Dordrecht houden wij kantoor: Leerparkpromenade 50, 3312 KW Dordrecht 
    Met openbaar vervoer van CS Dordrecht: bussen 7 naar Sterrenburg, 13 naar Sliedrecht, 166 naar Maasdam en 167 naar Strijen stoppen bij halte Leerpark. Er zijn vrije parkeerplaatsen in het Leerpark. Recht tegenover de Duurzaamheidsfabriek is tevens betaald parkeren mogelijk.