Voor mbo-leerlingen biedt BBL+ in de techniek een fantastische kans om praktijkervaring op te doen, je vaardigheden uit te breiden, je loopbaan te ontwikkelen en deel te nemen aan innovatie. Je legt hierdoor een solide basis voor een succesvolle carrière in de technische sector. Je zult niet alleen technische vaardigheden leren, maar ook waardevolle ervaring opdoen die jou onderscheidt van andere mbo’ers.

Wat doet Metalent extra voor je als je een technische BBL+ opleiding wil volgen? Wij helpen je vooraf bij je keuze voor een opleiding, matchen je aan een erkend leerbedrijf, betalen je salaris en coachen je tijdens het hele leertraject. Zodat jij jouw talent optimaal kunt ontwikkelen!

We geven je meerdere redenen om voor een opleiding via Metalent te kiezen:

Hulp bij opleidingskeuze
Hoe weet je welk beroep het best aansluit bij jouw talent? Metalent is jouw talentontwikkelaar en helpt je eerst bij het vinden van de opleiding die bij je past. Voorafgaand aan het oriëntatiegesprek met een van onze consulenten vragen wij je online een AMN Talentscan in te vullen, die je capaciteiten en persoonlijkheid meet. Deze laat ons zien wat je in huis hebt en waar begeleiding of sturing nodig is, zodat jij het maximale uit je opleiding kunt halen. Zo bekijkt Metalent samen met jou welk technisch vakgebied het beste bij je past. Dit stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over je toekomst en geeft je een voorsprong bij het kiezen van vervolgstudies of specialisaties.

Mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4
De opleidingen van Metalent zijn onder te verdelen in grofweg vier beroepsrichtingen: Metaaltechniek (waaronder: Constructie-, Plaatwerk- en Lastechniek), Precisietechniek (ook wel: verspanen), Mechatronica en Service & Onderhoud (S&O). En vanaf september kun je ook kiezen voor de nieuwe specialistische vakopleiding Superjacht Cascobouw.

Uitgebreid netwerk van leerbedrijven
Onze leerbedrijven weten welke beroepen belangrijk zijn, nu en in de toekomst. Wij zoeken (als je dit nog niet zelf hebt gedaan) een geschikt leerwerkplek waar jij het naar je zin zult hebben. Metalent heeft in Zuid-Holland een uitgebreid netwerk van leerbedrijven waar we je graag voorstellen. Door tijdens je opleiding praktijkervaring op te doen kun je je interesses verkennen en beter begrijpen welke richting je wilt inslaan in je technische carrière. Jij kunt leren van ervaren professionals en hun kennis en inzichten gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen.

Tijdens het opleidingstraject

Tijdens je opleiding ga je gemiddeld één dag in de week naar school voor theorieles en krijg je één dag extra praktijktraining op een bedrijfsschool of praktijkopleidingscentrum (en dat laatste is best uniek te noemen!). De andere drie dagen werk je bij je leerbedrijf aan uitdagende projecten.

Coaching en ontwikkeling
Waardevolle vaardigheden, zoals samenwerking, communicatie en probleemoplossing, ontwikkel je spelenderwijs met BBL+. Niet alleen essentieel in de technische sector, maar ook in het dagelijks leven. Ze zullen je helpen om succesvol te zijn in je carrière en in je persoonlijke groei. Je eigen Metalent-consulent begeleidt je op alle vlakken en coacht je tijdens het hele traject. Dus heb je vragen of zit je ergens mee, kun je dit altijd aan hem voorleggen.

En na de opleiding?
Aan het einde van je opleiding je diploma op zak? Jij bent de vakkracht waar bedrijven om staan te springen: goed opgeleid, flexibel, communicatief en zelfstandig. Dus je bent zo goed als zeker van een baan bij jouw leerbedrijf. Maar je kunt natuurlijk ook via Metalent doorstromen naar een aanvullende opleiding zodat je nóg breder inzetbaar bent. In de techniek ben je namelijk nooit uitgeleerd!

Klinkt mooi, maar wat kost mij dat allemaal?
Helemaal niets! Nou ja, wel jouw inzet natuurlijk om dat diploma te behalen, maar verder betaalt Metalent al je opleidingskosten en verstrekken wij ook kosteloos je schoolmaterialen, gereedschappen en persoonlijke beveiligingsmiddelen zoals een overall, veiligheidsbril en -schoenen. Na afloop van je opleiding heb je dus géén studieschuld.
En tijdens heel je opleiding ben je bij Metalent in dienst: jij werkt en leert, en wij betalen je ook nog eens een mooi fulltime salaris plus reiskostenvergoeding (dus ook voor de dagen dat je naar school of praktijktraining gaat) en je krijg de bijbehorende vakantiedagen.

Conclusie
Dus ben je op zoek naar een interessante technische mbo-opleiding, dan is het BBL+ principe van Metalent zeker het overwegen waard. Geef jezelf een unieke en lonende kans om jezelf te ontwikkelen, praktijkervaring op te doen en een voorsprong te nemen in de technische wereld.

Wat denk je ervan? Meer weten over leren en werken in de techniek? Maak een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek met een van onze consulenten, zij vertellen jou alles over je mogelijkheden!

Ps: Veel van onze opleidingen kun je op elk gewenst moment van het jaar starten, dus niet alleen bij het nieuwe schooljaar. Ben je bijvoorbeeld met een technische BOL-opleiding gestart omdat je geen leerbedrijf kon vinden, maar is dat je teveel theorie en wil je toch meer praktijkervaring opdoen? Of zit je in een hele andere studierichting, maar bevalt deze je niet en lijkt techniek je wel wat? Maak een afspraak en kom langs in ons eigen praktijktrainingscentrum! Je kunt dan sfeerproeven en onze consulenten en/of praktijkdocenten vertellen je meer over onze opleidingen.