metalent on tour

gratis bedrijfsbezoeken VOOR JONGEREN

Hoe mooi is het als jongeren meerdere bedrijven kunnen bezoeken vóórdat ze een mbo-opleiding kiezen?

Om sfeer te proeven en tijdens een rondleiding te horen welke beroepen allemaal nodig zijn om specifieke producten te maken. En welke opleiding je daarvoor moet volgen… Dit is mogelijk!! 

Samen met gerenommeerde technische bedrijven in de regio organiseren wij unieke bedrijfsbezoeken voor derde- en vierdejaars leerlingen (en hun begeleiders) van vmbo-scholen. Deze bedrijven openen hun deuren om te laten zien hoe mooi (en leuk!) werken in de techniek is. Want hoe eerder jongeren een idee hebben van wat er allemaal voor hen mogelijk is qua opleiding, functies en bedrijven, hoe gerichter ze hun vervolgopleiding kunnen kiezen. En hoe hoger het slagingspercentage aan het einde van die vervolgopleiding. 

Kosteloos in het kader van Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)
Er zijn voor de school of leerling geen kosten aan verbonden. Deze dagen worden georganiseerd en gefinancierd door Metalent en de deelnemende bedrijven. En ze passen uitstekend onder het kopje Loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB), de begeleiding en activiteiten waarmee een school jongeren ondersteunt bij maken van loopbaankeuzes.

technische opleidingen en Beroepsrichtingen

Onze opleidingen zijn onder te verdelen in grofweg vier beroepsrichtingen: Metaaltechniek (waaronder: Constructie-, Plaatwerk- en Lastechniek),  Precisietechniek (ook wel: verspanen), Mechatronica en Service & Onderhoud (S&O). Tijdens de excursies bezoeken we bedrijven uit verschillende richtingen, om jongeren de verschillen (en overeenkomsten) duidelijk te maken. 

Omdat wij een aantal wereldwijd bekende superjachtbouwers onder onze leerbedrijven hebben, met een voor jongeren zeer tot de verbeelding sprekende product, nemen wij  de beroepsrichting Superjacht Cascobouw ook op in de bedrijfsbezoeken.

voor wie zijn deze bedrijfsbezoeken?

De bedrijfsbezoeken zijn met name bedoeld voor jongeren in het 3e of 4e jaar vmbo richting P I E (Produceren Installeren Energie) of interesse voor techniek en werkend leren, die hierna een mbo-opleiding willen gaan volgen, maar nog niet precies welke. Of misschien wel een opleiding in de techniek weten die ze aanspreekt, maar nog geen idee hebben bij welk bedrijf ze een bbl-opleiding willen gaan volgen. In elk geval spreekt techniek en/of werkend leren ze aan. Ook met een van de volgende profielen: D & P (Dienstverlening & Producten), M & T (Mobiliteit & Transport), T L (Theoretische Leerweg; mavo), S & J (Scheeps & Jachtbouw) 

hoe ziet het programma eruit?

Per dagdeel bezoekt een school een interessant regionaal technisch bedrijf. Metalent zorgt voor busvervoer en begeleiding door een enthousiaste Metalent-consulent

Opstaplocaties en -tijdstippen worden vastgesteld naar aanleiding van de aanmeldingen per school. Per dag per bedrijf houden we -op verzoek van deelnemende bedrijven- een maximum van 20 deelnemers (inclusief  2 begeleiders).  

wanneer is metalent on tour?

Metalent on Tour organiseren wij op donderdagen in november en maart in de regio’s Drechtsteden en Rijnmond, van scholen naar bedrijven in diezelfde regio. De komende tour rijdt de bus op 7 en 14 maart in regio Drechtsteden en op 21 en 28 maart in regio Rijnmond. 

Aanmelden Metalent on Tour

Interesse om bij een nieuwe editie mee te gaan met Metalent on Tour? Laat het ons weten met onderstaand formulier, dan nemen wij contact op als het nieuwe programma bekend is.

Voorkeur datum
Vermeld alvast om hoeveel personen (leerlingen+begeleiders) het ongeveer gaat en welke opleiding de leerlingen nu doen (inclusief leerjaar). Hebben jullie al een voorkeur voor een (type) bedrijf waar je een bezoek wilt brengen, vermeld dat dan ook.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

informeren leerlingen

Tot slot: wilt u uw leerlingen alvast informeren over zijn of haar mogelijkheden in de techniek? Laat ze eens een kijkje nemen op: www.metalent.nl/jouwtalent