Beroep in de Klas

Hoe mooi is het als jongeren meerdere bedrijven kunnen bezoeken vóórdat ze een mbo-opleiding kiezen?
Hoe eerder jongeren een idee hebben van wat er allemaal mogelijk is qua opleidingen, functies en (leer)bedrijven, hoe gerichter ze hun vervolgopleiding kiezen en hoe hoger het slagingspercentage aan het einde van die vervolgopleiding is.

Samenwerking met OnlineGastles en regionale technische bedrijven
Samen met hoofdmeester Jochem Uytdehaage (Olympisch Kampioen schaatsen) van OnlineGastles organiseren wij live online gastlessen bij gerenommeerde technische bedrijven in de regio. Deze bedrijven openen virtueel hun deuren om te laten zien hoe mooi (en leuk!) werken in de techniek is. Jochem gaat vanuit de studio een half uur in gesprek met een medewerker van het bedrijf. De online bezoeken zijn LIVE, maar kun je ook na afloop terugkijken. Op dit moment is geen nieuwe gastles ingepland, maar je kunt de oude lessen wel terugkijken.

Kosten per les
Per les kost dit je slechts een half uur van je tijd. Deze online gastlessen worden georganiseerd en gefinancierd door Metalent en Sterk Techniekonderwijs (STO) ter promotie van de metaalsector. Ze vallen onder het kopje Loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB), de begeleiding en activiteiten waarmee uw school jongeren ondersteunt bij het maken van loopbaankeuzes.

Kijk hier de lessen terug! 

Stel je vraag!

Gewoon doen. Bel, mail, stuur een WhatsApp via onze contactgegevens onderaan de website. Of vul dit formuliertje in. Tijdens kantooruren (ma-vr 08:00 – 17:00 uur) is er altijd wel een Metalenter beschikbaar om jouw vraag (of vragen) te beantwoorden. Daar zijn we voor.

Bedankt voor je vraag. Wij komen snel met een antwoord bij je terug.