metalent on tour

gratis bedrijfsbezoeken VOOR JONGEREN

Hoe mooi is het als jongeren meerdere bedrijven kunnen bezoeken vóórdat ze een mbo-opleiding kiezen?

Om sfeer te proeven en tijdens een rondleiding te horen welke beroepen allemaal nodig zijn om specifieke producten te maken. En welke opleiding je daarvoor moet volgen… Dit is mogelijk!! 

Samen met gerenommeerde technische bedrijven in de regio organiseren wij in maart 2023 weer unieke bedrijfsbezoeken voor derde- en vierdejaars leerlingen (en hun begeleiders) van vmbo-scholen. Deze bedrijven openen hun deuren om te laten zien hoe mooi (en leuk!) werken in de techniek is. Want hoe eerder jongeren een idee hebben van wat er allemaal voor hen mogelijk is qua opleiding, functies en bedrijven, hoe gerichter ze hun vervolgopleiding kunnen kiezen. En hoe hoger het slagingspercentage aan het einde van die vervolgopleiding. 

Kosteloos in het kader van Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)
Er zijn voor de school of leerling geen kosten aan verbonden. Deze dagen worden georganiseerd en gefinancierd door Metalent en de deelnemende bedrijven. En ze passen uitstekend onder het kopje Loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB), de begeleiding en activiteiten waarmee een school jongeren ondersteunt bij maken van loopbaankeuzes.

technische opleidingen en Beroepsrichtingen

Onze opleidingen zijn onder te verdelen in grofweg vier beroepsrichtingen: Metaaltechniek (waaronder: Constructie-, Plaatwerk- en Lastechniek),  Precisietechniek (ook wel: verspanen), Mechatronica en Service & Onderhoud (S&O). Tijdens de excursies bezoeken we bedrijven uit verschillende richtingen, om jongeren de verschillen (en overeenkomsten) duidelijk te maken. 

Omdat wij een aantal wereldwijd bekende superjachtbouwers onder onze leerbedrijven hebben, met een voor jongeren zeer tot de verbeelding sprekende product, nemen wij  de nieuwe beroepsrichting Superjacht Cascobouw (vanaf september 2023) ook op in de bedrijfsbezoeken.

voor wie zijn deze bedrijfsbezoeken?

De bedrijfsbezoeken zijn bedoeld voor jongeren in het 3e of 4e jaar vmbo die hierna een mbo-opleiding willen gaan volgen, maar nog niet precies welke. Of misschien wel een opleiding in de techniek weten die ze aanspreekt, maar nog geen idee hebben bij welk bedrijf ze een bbl-opleiding willen gaan volgen. In elk geval spreekt techniek en/of werkend leren ze aan en op dit moment hebben ze een van de volgende profielenP I E (Produceren Installeren Energie), D & P (Dienstverlening & Producten), M & T (Mobiliteit & Transport), T L (Theoretische Leerweg; mavo), S & J (Scheeps & Jachtbouw) 

hoe ziet het programma eruit?

Per dag worden twee interessante regionale technische bedrijven bezocht: in de ochtend het ene bedrijf, in de middag het andere.  Voor vervoer (per bus) en een lunch (bij een van onze bedrijfsvakscholen of bij een van de deelnemende bedrijven) zorgt Metalent. 

Opstaplocaties en -tijdstippen worden vastgesteld naar aanleiding van de aanmeldingen per school. Per dag houden we -op verzoek van deelnemende bedrijven- een maximum van 40 deelnemers aan en verzoeken we om vanuit de scholen voor elke 10 leerlingen een begeleider mee te nemen.  

wanneer is metalent on tour?

Op donderdag 9 en 16 maart rijdt de bus leerlingen uit regio Drechtsteden naar bedrijven in diezelfde regio. Op donderdag 23 en 30 maart is regio Rijnmond aan de beurt. We proberen uiteraard op één dag meerdere beroepsrichtingen aan bod te laten komen. 


Aanmelden Metalent on Tour

De maart '23 editie van Metalent on Tour is weer geheel volgeboekt. Interesse om bij een nieuwe editie mee te gaan met Metalent on Tour? Laat het ons weten met onderstaand formulier, dan nemen wij contact op als het nieuwe programma bekend is.

Voorkeur datum
Meerdere voorkeuren? Selecteer de data.
Vermeld alvast om hoeveel personen (leerlingen+begeleiders) het ongeveer gaat. En welke opleiding de leerlingen nu doen (inclusief leerjaar).
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

informeren leerlingen

Tot slot: wilt u uw leerlingen alvast informeren over zijn of haar mogelijkheden in de techniek? Laat ze eens een kijkje nemen op: www.metalent.nl/jouw_talent