beroep in de klas
*online gastlessen metjochem uytdehaage*
Hoe mooi is het als jongeren bedrijven kunnen bezoeken vóórdat ze een mbo-opleiding kiezen?
Samen met hoofdmeester Jochem Uytdehaage (Olympisch Kampioen schaatsen) van OnlineGastles organiseren wij live online gastlessen bij gerenommeerde technische bedrijven in de regio. Deze bedrijven openen virtueel hun deuren om te laten zien hoe mooi (en leuk!) werken in de techniek is. Jochem gaat vanuit de studio een half uur in gesprek met een medewerker van het bedrijf. De online bezoeken zijn LIVE, maar kun je ook na afloop terugkijken.
Op dit moment is geen nieuwe gastles ingepland, maar je kunt de oude lessen wel terugkijken.
Voor wie zijn deze gastlessen interessant?
De gastlessen zijn met name bedoeld voor derde- en vierdejaars leerlingen van vmbo-scholen die binnenkort een vervolgopleiding gaan kiezen. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden voor een opleiding in de techniek van harte uitgenodigd om mee te kijken. Hoe eerder jongeren een idee hebben van wat er allemaal mogelijk is qua opleidingen, functies en (leer)bedrijven, hoe gerichter ze hun vervolgopleiding kiezen en hoe hoger het slagingspercentage aan het einde van die vervolgopleiding is.
Wat kost me dit?
Per les slechts een half uur van je tijd! Deze online gastlessen worden georganiseerd en gefinancierd door Metalent en Sterk Techniekonderwijs (STO) ter promotie van de metaalsector. Ze vallen onder het kopje Loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB), de begeleiding en activiteiten waarmee uw school jongeren ondersteunt bij het maken van loopbaankeuzes.
... en eerdere lessen terugkijken?
Les 1: Precisietechniek
In deze les gaat hoofdmeester Jochem in gesprek met een expert van het bedrijf Boers & Co over precisietechniek. Wat is precisietechniek (ook wel: verspanen) eigenlijk en wat kun je ermee maken?
Welke opleidingen moet je volgen om in de precisietechniek te werken? Deze vragen én meer zullen beantwoord worden.
Les 2: Superjachtbouw
In deze les gaat hoofdmeester Jochem in gesprek met Maikel, een medewerker van het bedrijf Mercury/Oceanco over metaalbewerkende beroepen in de superjachtbouw.
Welke opleidingen kun je allemaal volgen om in de superjachtbouw te werken? Deze vraag én meer zal beantwoord worden.
Les 3: Monteur Service & Onderhoud
In deze les gaat hoofdmeester Jochem in gesprek met Roy en Sascha, twee medewerkers van het bedrijf Sif, een van de grootste fabrikanten van stalen buizen voor offshore funderingen (de enorme pilaren waarop windmolens op zee staan), over het werken als Monteur Service & Onderhoud.
Jochem onderzoekt op eigen wijze wat het beroep inhoudt: Wat voor werkzaamheden doe je? Wat leer je tijdens je opleiding? Welke eigenschappen moet je hebben? Waar kom je te werken?
technische opleidingen en beroepsrichtingen
Onze opleidingen zijn onder te verdelen in grofweg vier beroepsrichtingen: Metaaltechniek (constructie-, plaatwerk- en lastechniek), Precisietechniek (verspanen), Mechatronica en Service & Onderhoud (S&O). Omdat wij een aantal grote superjachtbouwers onder onze leerbedrijven hebben, met een voor jongeren zeer tot de verbeelding sprekend product, nemen wij de speciale beroepsrichting Superjachtbouw (vanaf september 2023) ook op in de gastlessen.
Heb je vragen over onze BBL+ opleidingen? Neem dan gerust contact op!